5 handige apps voor doven en slechthorenden (2024)

Ava

De app Ava is niet alleen voor doven en slechthorenden, maar ook voor personen die op een makkelijke manier willen communiceren met doven en slechthorenden. Je maakt een account aan met je telefoonnummer. Hierna krijg je 5 uur gratis om conversaties op te nemen, daarna betaal je €32,99 per maand. Gelukkig krijgen nieuwe gebruikers de eerste maand ongelimiteerd.

De app is simpel te gebruiken. Je spreekt iets in en de app vertaalt het naar woorden. Je moet wel duidelijk genoeg praten, anders kan het wel eens zijn dat de app je niet verstaat en er een gekke vertaling uit komt. In het begin staat de app nog ingesteld op Engels. Je kan de taal veranderen bij Profile > Settings > Speech Language > taal naar keuze. Standaard zitten er 12 talen in de app verwerkt.

Je kan instellen of je doof, slechthorend of horend bent. De app voorziet ook een filter voor vloekwoorden. Als je geen microfoon hebt, dan kan je ook gebruik maken van een microfoon met bluetooth. De app heeft hier aparte instellingen voor.

EasyListening - Hearing Aid

Als je moeilijkheden hebt met horen, dan heb je nood aan een assistent luisterapparaat. EasyListening kan hiervoor dus gebruikt worden. Je microfoon neemt gesprekken op en zet ze om naar hogere decibels zodat je het gesprek beter kan beluisteren.Dit is vooral iets voor personen die licht gehoorverlies hebben, maar er toch niet voor kiezen om een gehoorapparaat te gebruiken.

De app kan je misschien niet altijd overal even makkelijk gebruiken. Zo kan het in luide omgevingen bijna onmogelijk zijn. In een groep kan de applicatie niet juist weten welke persoon je wil horen. Toch kan het een handige app zijn voor als je iemand niet duidelijk verstaat.

Signcall

Signcall wil de oplossing zijn voor doven of slechthorenden. Met de app kan je bellen met tekst, spraak en beeld. Om de applicatie te gebruiken moet je eerst een aanvraag indienen bij de mensen achter Signcall. Je kan diensten bereiken zoals KPN Teletolk, zij vertalen je gesprek naar tekst of gebarentaal.

Tekstbemiddeling is 24 uur per dag bereikbaar, beeldbemiddeling kan je bereiken op werkdagen van 7.00 tot 20.00 uur. In het weekend en op feestdagen dan weer van 10.00 tot 16.00 uur. Ze brengen je dan in contact met een geregistreerde tolk. Gesprekskosten bedragen €0.09 per minuut.

Naast dit kan je ook makkelijk naar het alarmnummer 112 bellen. Je hebt wel steeds internetverbinding nodig om de app te gebruiken. Handig is dat zorgverzekeraars van Nederland de software van Signcall vergoeden voor doven en slechthorenden.

Light Flow

Light Flow is een leuke app, maar voor slechthorenden en doven is de app dubbel zo handig. Je kan namelijk optimaal gebruik maken van het ledje van je smartphone. Voor elke applicatie kan je instellen in welke kleur je notificatieled oplicht. Elke app kan een andere kleur krijgen, zo zie je welke notificatie je hebt gekregen door alleen maar naar de kleur te kijken. Een Facebook-berichtje krijgt bijvoorbeeld een blauwe kleur, een sms'je een witte kleur.

Niet alleen de kleur van notificatie kan je veranderen, maar ook bijvoorbeeld welke notificaties verwijderd worden als je je telefoon ontgrendeld. Light Flow is beschikbaar in een gratis en betalende versie. De betaalde versie kost je €1,99.

Petralex Hearing aid

Naast EasyListening – Hearing Aid wil ook Petralex een alternatief zijn voor een hoorapparaat. Natuurlijk is het aangeraden dat je voor ernstige gehoorproblemen een gehoorapparaat gebruikt, maar voor mensen die lichte problemen hebben kan deze app wel handig zijn.

De app werkt hetzelfde als een hoorapparaat, maar dan met normale oortjes of headset. Je kan de app naar keuze instellen. Je telefoon vangt geluiden op met de microfoon en zet ze om naar luidere decibels.

5 handige apps voor doven en slechthorenden (1)

Petralex Hearing aid

Petralex Hearing aid

Petralex Hearing Aid is een alternatief voor een gehoorapparaat. ..

More Info

5 handige apps voor doven en slechthorenden (3)

myMMX Signcall

myMMX Signcall

Met Signcall kun je bellen met tekst, spraak en beeld. Je kan bellen naar vrienden die beschikken over dezelfde software en zelfs een tolk inschakelen. Handig is dat ..

More Info

5 handige apps voor doven en slechthorenden (5)

EasyListening - Hearing Aid

EasyListening - Hearing Aid

EasyListening - Hearing Aid helpt je om gesprekken in luidere decibels te beluisteren. ..

More Info

5 handige apps voor doven en slechthorenden (7)

Light Flow Pro - LED Control

Light Flow Pro - LED Control

De applicatie Light Flow is een uitkomst voor iedereen die een Androidtoestel met notificatielichtje heeft. Deze applicatie maakt het mogelijk om voor elke app afzon ..

More Info

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

5 handige apps voor doven en slechthorenden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6374

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.